Újabb feltörekvő ágazata a vendéglátásnak

A vendéglátásnak, évszázadokra visszanyúló múltja van. Mindig is, egy fő ágazatnak volt tekinthető! Elég sokrétegű, hiszen vannak éttermek, cukrászdák, kávézók, kocsmák. Persze, mindegyik ágazatnak, megvan a maga szakiránya, és a hozzá illő végzettsége.

Az idő múlása

Ahogy telik az idő, úgy változnak, velük együtt a dolgok is. A kocsmák, és a többi vendéglátó egység is igyekszik haladni az idővel, és így korszerűsíteni önmagukat is. Ma már egy elavult, régi helyiség nem marad talpon.

A szakoknak is változniuk kell. Emlékszem, mikor a bármixer „szakma” elkezdett népszérűsödni, milyen felkapott volt. Mindenki azt akarta elvégezni, hiszen akkor mindenhová koktél keverőket kerestek. Mára már természetesé vált, hogy valaki tud esetleg keverni egy finom italt.

Az új nemzedék

A jövő új vendéglátásban nagy szerepet játszó személyei, a baristák lesznek. Te tudod kik ők? Mivel foglalkoznak?

A baristák, különleges kávékészítéssel foglalkoznak. Bár aki elmegy hozzájuk egy tanfolyamra, nem csak különlegességeket tanulhat meg, hanem azt is, hogy hogyan is kell, egy rendes kávét főzni, honnan származik a kávé, és hogy mit miért csinálunk a kávéval? Lehet, hogy nem tűnnek nagy dolgoknak így, de ha egy kicsit jobban megismerkedünk velük, rájövünk, hogy ez idáig nem is tudtunk igazán semmit a kávéról!

Pár dolog, amit megtanulhatsz ezen a tanfolyamon:

  • A kávé, és a múltja
  • Mindent, amit a kávécserjéről tudni kell
  • A kávé feldolgozása, őrlése, pörkölése
  • Kávé különlegességek, készítésük

Ez, persze csak pár pont összegezve, amit kaphatunk, ha elmegyünk egy ilyen képzésre. Bárki számára elérhetőek.

A budapesti barista képzés népszerű, a fővárosiak, és a környékbeliek között.

Kinek érdemes elvégezni

Ezeket a tanfolyamokat, nem csak a jelenleg vendéglátásban dolgozóknak ajánlják, hanem bárkinek, aki szívesen megtanulná. Akár, egy új szakmaként is hasznosíthatjuk! Nem kötik a tanfolyam elvégzését semmihez, így ha bárkinek kedve van hozzá, szívesen látják.