Tudatosság a szépségápolásban – natúr kozmetikumok

Manapság nagy divat a tudatos életvitel és ez nem csak a táplálkozás, az energiaforrások, vagy a hulladékgyűjtés terén mutatkozik meg, hanem egyre inkább a kozmetikumok frontján is. Ki ne hallott volna még rémtörténeteket az állatokon kikísérletezett kozmetikai szerekről, meg a rengeteg kémiai anyagról, amiket beletesznek, hogy látszatra jobban nézzen ki a kezelt terület, de valójában mérgezzük magunkat?

Én is ezen felbuzdulva kezdtem el utánajárni a témának és nagyon érdekes dolgokra bukkantam. A nagy cégek, szinte mindegyike elhatárolódik már az állatkísérletektől, de azért szép számmal lehet olyat is találni, akik még mindig ezzel a módszerrel tesztelik az új hatóanyagokat.

Na, de mit tudunk tenni, ha teljesen el szeretnénk határolódni ettől? A válasz szerencsére egyszerű. Léteznek, úgynevezett natúr kozmetikumok, amik 100 %-ban természetes anyagokból készülnek, így semmiféle olyan kemikáliát nem tartalmaznak, amit állatokon kellene tesztelni. Ezzel könnyen ki is kerültük a dolgot. Már csak azt kell tudnunk eldönteni, hogy a fent nevezett termékek, valóban természetes alapanyagokból készültek-e!

Ennek jó módszere, ha leinformáljuk a céget, mielőtt vásárolunk tőlük. Egy tisztességesen, nyílt lapokkal játszó, natúr kozmetikumokat forgalmazó cég, bevizsgáltatja a termékeit, és megnevez olyan hatóságot, aki ellenőrizte a termékek minőségét. Ha ilyen cégtől vásárolunk, nem valószínű, hogy olyan termékbe futnánk, ami nem az előírásoknak és szabályoknak megfelelően készült volna.

És ha megfelelő termékre bukkanunk, például az Aquamuninál, ami egy bizonyíthatóan zseniális natúr kozmetikumokat gyártó cég, a termékek minőségét használatuk közben is, már az első pillanattól kezdve érezni fogjuk.

Én személy szerint szappanokat és testápolót próbáltam a termékkínálatukból, és el kell, hogy mondjam, ha nekem fizetnének, akkor sem használnék többet mást.

Szóval, csak biztatni tudok mindenkit arra, hogy ha tudatosságot akar vinni a szépségápolási szokásaiba, tegyen egy próbát náluk, mert én nem csalódtam, de senki, akit ismerek, és próbálta.