Tavasszal motoros túrát tervezünk

Régi álmunk, hogy egy motoros túrára elmenjünk. Idén ősszel kezdtük el tervezni, hogy késő tavasszal, addigra elmegy a hó is, elindulunk egy két hetes túrára. Nem túl hosszú az idő, de az első túrához, és a tapasztalat gyűjtés szempontjából, azt gondolom teljesen elég is lesz! Aztán ha minden rendben lesz, utána már mehetünk akár hosszabb útra is bátran.

A túra útvonala

Úgy tervezzük, hogy Erdélybe megyünk, egészen Csíksomlyóig! Már alig várom, hogy induljunk. Sokan vagyunk a társaságban, akinek motora van, így elég sokan leszünk. A kinti szállásokat már nézegettük, de mivel nem kötött programra megyünk, hiszen magunknak szervezzük, változhat a program, így annyira előre nem szeretnénk szállást foglalni. De azt gondolom, tavasszal, nem lesz gond, hiszen az még nem a nyári szabad időszak.

Erdélyben, rengeteg látnivaló lesz, a hegyek, a szerpentinek, várak, a nevezetességek! Azt hiszem, kezdetnek egy nagyon jó túra lesz!

cliff-344168_1280  transylvania-295630_1280

Tervek, az út alatt

Sok mindent nem tervezem, hogy viszünk magunkkal, csak annyit, amennyi kényelmesen elfér a motoron. Ott, ahol ketten utaznak egy motorral, nekik, jól fel kell szerelni a motort, praktikusan, hogy minden elférjen. Még az is tervben van, ha olyan száraz idő lenne, akkor csak megállunk egy olyan helyen, ahol lehetőségünk van sátrazni, akkor ott alszunk. Persze ezt jól át kell gondolni, és az időtől is függ, mert akkor sátrat is vinni kell, meg hálózsákot, ami plusz helyet foglal.

Azért két hétre elég sok ruha fog így is kelleni.

Változó, hogy kinek milyen motorja van a csapatban, ahányan vagyunk, annyi féle, de nem is ez számít. Persze a biztonságra ilyenkor is figyelünk. Ami szükséges a motorhoz pluszba, azt visszük, és a megfelelő felszerelést is. Szuper lesz, hogy a karácsonyra kapott motoros cipőt már tudom majd használni, így meglátjuk, hogy hogyan „vizsgázik” a hosszú út alatt!