Soha nem tudhatjuk, mikor kell az idegennyelv ismerete

Sokan azt gondolják, hogy feleslegesek, a nyelvtanulások, de ez nem így van! Hiszen, csak gondoljunk bele, aki ismeri, az angol nyelvet, az tudja jól kezelni a számítógépet, és nem jelent gondod, ha kiír valamit angolul. De sok esetben, a leírások, különböző tárgyakon, vagy eszközökön például, németül van.

Azt gondolom, így már nem válik feleslegessé a nyelv.

A nyelv ismerete hasznos

Mára, már nem csak a fiatalok tanulnak nyelvet. Számtalan alkalommal találkoztam olyan hirdetéssel, az újságokban, vagy az interneten, hogy már nem csak a fiatalokat várják a külföldi nyelvtanfolyamokra. Azt kérdezed, hogy egy ötvenéves életkorú ember, már mindek tanuljon nyelvet?

Igazán hasznos lehet, bármiért. H nyaralni mennek, sokkal könnyebben tud tájékozódni, de soha nem lehet tudni, hogy mit hoz az élet, kinek, miért lehet szüksége, az idegen nyelvre.

A munkában is hasznos

Az idegen nyelvi kurzusok, legyen az angol, spanyol, akár német nyelvtanfolyamok sokak számára hasznos lehet.

street-sign-562573_1280

A barátnőm pont a múltkor mesélte, hogy hirtelen, betoppant hozzájuk az egyik fő megrendelőjük. A reklámiparban dolgozik, az ő feladata, a kapcsolattartás a megrendelőkkel. Nincs könnyű helyzetben, sokszor hallgatja, mindenki rigolyáját!

Szóval egyszer csak jött a telefon, hogy nemsokára ott vannak, mert hirtelen kell valamit változtatni a megrendelésen, és így egyszerűbb, ha személyesen beszélik meg a dolgokat a szakemberekkel! Szólt gyorsan mindenkinek a cégnél, akinek kellett, hogy készüljenek fel. Még az volt a szerencse, hogy ő jól beszéli a németet, és kicsit fel is tudta tartani őket, amíg megfelelően előkészítették, a tendert.

Minden rendben ment, még meg is dicsérték mindenki előtt, hogy milyen jól végezte a munkáját!

Összességében, soha nem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükségünk arra, hogy idegen nyelven szólaljunk meg, dolgozzunk, bármilyen szakmában. Így soha nem lesz haszontalan, ha legalább egy nyelvet beszélünk, de persze, az sem árthat, ha többre is van lehetőségünk.