Milyen buszok közül választhatunk, ha buszt szeretnénk bérelni

bus-60882_1280

 

Sokaknak, ha felmerül a buszbérlés kérdése, rögtön a nagy 45 személyes busz bérlése merül fel. Pedig nem csak ez az egy féle busz van, hanem több lehetőség közül is választhatunk.

Milyen buszok vannak

Az egészen nagy, 72 fős busztól, a kicsi, 9 fős buszig, elég nagy a kínálat. Minden attól függ, hogy hány fős buszt szeretnénk bérelni, hány fővel utaznánk.

Persze nem érdemes pontosan kiszámolni, jó, ha akad egy-két felesleges hely szabadon.

A kis 9 fős buszok, inkább kisebb társaságok vidékre utazása szempontjából mérvadóak.

A buszok felszerelése, most már majdnem azonos, persze a nagyobbakat illetőleg. Már olyan modernek, hogy a mellékhelyiségtől kezdve, a hűtőig mindent megtalálunk rajtuk. Ha hosszú útra utazunk, és sok a csomag, még a rakodótér nagyságát is figyelembe tudjuk venni.

Kik bérelhetnek buszt

Bárki, akinek valami okból kifolyólag erre szüksége lehet. Gyerek kirándulásokra, túrákhoz, céges rendezvényekre, lakodalmakhoz, bárkinek, akik többen szeretnének együtt utazni, rövidebb, vagy hosszabb távon.

Gyerekek esetében, érdemes, egy iskolai úszás óránál is elgondolkodni, ha messzebb van az iskola az uszodától.

Bizonyos buszoknak, megvan a kötött kilométere, amiért kiállnak. Ha ez nem teljesülne, mindenképpen előre érdemes megbeszélni, hogy lehetséges-e a busz bérlése.

Buszbérlés feltételei

Vannak cégek, ahol csak gépkocsivezetővel együtt lehet a buszt bérelni, ebben az esetben, csak ő vezetheti. Persze létezik olyan is, ahol mi dönthetjük el, hogy melyik lehetőség közül szeretnénk választani. Ha van a társaságban egy jó sofőr, aki rendelkezik megfelelő kategóriájú jogosítvánnyal, ő is vezetheti a buszt.

Azt is mérlegelni kell, ha vezető nélkül béreljük ki a buszt, hogy a vezetőnek minden aktuális jogszabállyal tisztában kell lennie, a vezetést illetően. tehát, hány órát vezethet egy nap, egy huzamban, mennyi a pihenő ideje, a menet levél ismerete, vezetése… Ha hosszabb távra utazunk, esetleg külföldre, nem elég egy vezető, hanem kettő szükséges legalább.

Az egyéb költségeket se feledjük, melyek egy busz bérlése során merülnek fel, mint az út díj, autópálya díja, amennyiben érintjük ezt az útszakaszt. Többnapos kirándulásnál, a vezető szállásáról is mi nekünk kell gondoskodnunk.