Még az egészséges életmód is le tud dönteni a lábamról.

Az egészséges életmód, emberek százának segít javítani az egészségükön. Ezekből egy, én magam vagyok. Nem olyan régen álltam át az egészséges életmódra, a rendszeres és odafigyelt táplálkozásra, a testmozgásra és minél több eltöltött időre a friss levegőn.

Ezt az alábbi módon kombinálom:
A munkám mellet egy héten kétszer megyek edzőterembe, ahol komoly munkát folytatok egy személyi edző segítségével. Mindig az edzés kezdete előtt már félórával ott vagyok, megcsinálom a három szakaszos rutin bemelegítést, majd megérkezik az edzőm és kezdődik az egy órás móka. Mindig céltudatosan erősítő, stabilizáló, sokszor az ízületeim szempontjából rehabilitáló gyakorlatok vannak összerakva. Nagyon szeretem, egészen a függőjévé váltam. Az edzés után megyek szaunázni és úszni, ami egy mindig nagy segítség, megnyugtat és pihentet. Egy nagyon kompakt dolog és kifejezetten érezhető a hatása. De ez még nem elég ahhoz, hogy teljesen egészséges legyek. A friss levegő elengedhetetlen. Ezért a kardió edzéseimet mindig futással csináltam, a szabad levegőn.

Egészen hozzá is szoktam, sőt ennek is a függőjévé váltam. Heti két edzés és két futás. Sőt ha tehettem, sokat sétáltam. Meg ugye az étrend, de az e történet szempontjából nem olyan fontos. Fontosabb az, hogy ha az ember, amihez hozzá szokik, azt nagyon nehezen tudja abbahagyni. Ez történt velem és a futással is. Túlságosan megszerettem és azt kell, hogy mondjam, egy kicsit túl toltam.

acc 200Már igen csak őszre járt az idő, amikor én még mindig lejártam futni hetente kétszer. Hát nem kellett volna. Az egyik héten nagyon csúnyán sikerült megfáznom annyira, hogy nem tudtam bemenni, dolgozni sem. Biztos vagyok benne, hogy futás közben nem figyeltem eléggé a légzésemre és a számon vettem a levegőt, amitől megfázott a torkom. Cefetül éreztem magam. Még az orvoshoz is el kellett mennem. Megvizsgált, majd felírt egy gyógyszert, az acc 200 granulátumot. Ez egy kis tasakos gyógyszer, aminek por formája van. Forró vízbe, vagy teába kell elkeverni és azt meginni. Napjában akár háromszor is. Ez segít a torokfájáson és a náthán is. Nem is gondolkodtam sokáig, azonnal ki is váltottam és nekiállni a kúrának. Biztos, ami biztos alapon kivettem azért két nap betegszabadságot, hiszen nem akartam senkit sem megfertőzni az irodában, ráadásul, ha ki tudom magamat pihenni, hamarabb meggyógyulok és folytathatom a munkát teljes erőbedobással. Sokaknak nem adatik mg, hogy leálljanak a munkával, nekem szerencséére olyan a feladatköröm, hogy inkább vegyek ki pár napot és azt bepótolom, mint hogy szenvedjek bent a munkahelyen és nem összeszedetten dolgozzak.

Tehát a lényeg, hogy kivettem pár napot, nekiálltam szedni az acc 200-at és vártam, hogy meggyógyuljak. Már másnap jobban voltam és két otthon töltött nap, valamint az acc-nek köszönhetően harmadnapra már majdnem teljesen jól éreztem magam, minimális torokfájással. Ezért is döntöttem úgy, hogy visszamegyek dolgozni de, azért még szedem az acc-t ameddig úgy érzem, hogy szükséges. Durván öt nap alatt teljesen sikerült meggyógyulnom és a rákövetkező héten folytathattam is a heti rutinomat. Persze egy kicsit azért csökkentettem az adagokon és az erőbedobáson és futni is csak az edzőteremben futottam, de nagyon örültem, hogy rövid időn belül vissza tudtam térni az egészséges életmódom folytatásához.