Hol lehet hatékony az oxigénterápia?

Manapság egyre több ember dohányzik, s bizonyára már nagyon sok negatív szövődményével és hatásával tisztában vagyunk. Sok dohányos a dohányfüst hatására légúti gyulladásban szenved, melynek kezelése esetén hatékony lehet az oxigénterápia. Milyen hatásai vannak ennek és hogyan néz ki? Valóban hatásos lehet egy ilyesfajta terápia azok számára, akik krónikus légúti gyulladásban, esetleg szívbetegségben szenvednek?

Hogyan lehet beszerezni az oxigénpalackokat?

Általában, ahogy már említésre került, tüdő- és szívbetegeknél szokták alkalmazni az oxigénterápiát. A háziorvos vagy szakorvos felírhat oxigénpalackot, melyet ki is szállítanak a beteg otthonába. A terápia tehát nagy részben otthon zajlik, azonban a súlyos betegek nem is tudják sok időre elhagyni az otthonukat. Fontos kritériuma annak, hogy tartós javulást lehessen elérni, hogy a beteg az oxigénpalackok használata mellett ne dohányozzon. Emellett jó, ha rendelkezésre áll társas támogatás, azaz van a beteg körül ismerős, családtag, aki tud neki segíteni a palackok beszerzésében, cseréjében stb.

Az oxigénpalack csere

Az oxigénpalackok szállítása megoldott az országban, azonban érdemes legalább 2-3 nappal előtte jelezni, ha éppen kifogyóban van. Bár a szolgáltatás az egész országban elérhető, gyakori, hogy a betegek igyekeznek spórolni a palackokkal, s nem veszik be a kellő mennyiséget. Az oxigénpalack cserére heti 2-szer lehetőség van, és ahogy már írtuk, érdemes minél előbb bejelenti a csere igényét.

Előnyök és hátrányok

Előnye az oxigénterápiának, hogy csökkenti a szívritmuszavar kockázatát, javul a szívizom vérellátása, továbbá megszűnik az éjszakai álmatlanság és fejfájás. Javul az életminőség és az oxigén pótlás hatására a mentális állapot is. További előnye, hogy nem igényel kórházi tartózkodást, illetve, hogy az oxigén palackok cseréje megoldott az egész ország területén.

Hátránya azonban többek között, hogy robbanásveszélyes, és mindenképpen igényli a beteg részéről a terápia a társas támogatást, ugyanis fontos a rendeltetésszerű használat. Ezen kívül nagy a súlya, és korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.

Alternatíva az oxigén palack cserére, beszerzésre

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk ajánlani egy weboldalt, ahonnan oxigénpalackot lehet rendelni, de oxigénpalack cserére is van lehetőség. Azért is ajánljuk, mivel nagyon gyorsan kiszállítják vagy kicserélik, illetve széles választékuk van gázpalackokból. Oxigén palackok tekintetében például 5-50 literes kiszerelésben is rendelhetünk. A weboldal könnyen használható, az ügyfélszolgálat segítőkész, és visszahívást is lehet igényelni. Fontos azonban, hogy ha kezelés alatt állunk, akkor mindenképp egyeztessünk a háziorvosunkkal, szakorvosunkkal, s így ajánlhatjuk nekik is ezt a weboldalt.