Helytelen életvitel rossz fogakhoz vezet

Fiam hihetetlenül szereti a mindenféle édességet – csoki, süti, cukros üdítő, minden jöhet. Mi persze kicsi kora óta próbáltuk kordában tartani, azonban ezt teljes mértékben nem tudtuk ellenőrizni. Valamennyi zsebpénzt kénytelenek voltunk adni neki, hátha hirtelen szüksége van valamire, és a kantinban sem válogathattuk meg helyette, hogy mit tesz a tálcájára. Így a cukros üdítők biztos nem maradtak el, de gyakran csoki, gumicukor és egyéb is lecsúszott ezek mellett. Azonban egyik nap elkezdett panaszkodni arra, hogy nagyon fájnak a fogai és a helyzete egyre csak romlott. Végül már könyörgött, hogy soha többet nem eszik semmi cukrosat, csak keressünk egy fogászatot, ahol kezelésbe veszik a fogait, és elmúlik ez a szörnyű fájdalom.

Természetesen keresésbe fogtam, azzal tisztában voltam, hogy államilag egy örökkévalóságba telne, mire sorra kerülnénk, így bepötyögtem a Google keresőbe, hogy fogászat Budapesten, és az első oldalon, volt egy olyan találat, ami pár sor után nagyon szimpatikussá vált. Egyrészt a város szívében van, egy olyan csomópont közelében, ahol az ember egyébként is gyakran elhalad, másrészt pedig a munkaidejük is kedvező, így iskola, valamint munka után el is vihetem fiamat. A weboldalon sok kedves orvos és bemutatkozásait olvashatjuk. Az egyik közülük különösen szimpatikussá vált. A hívás során, ahol egy nagyon kellemes és kedves beszélgetésben volt részem, megbeszéltük asszisztenssel, hogy másnap délután mikor rendel a fogdoktor, így nagyon gyorsan megszabadulhatunk, attól a szörnyű fájdalomtól

Fiam is nagyon örült neki, hisz hamarosan vége, talán jobban is várta mint a karácsonyt. Másnap mikor odaértünk, már nagy szeretettel vártak minket. Nem vártunk egy percet sem rögtön beültették a székbe és elkezdték a vizsgálatot. Mint kiderült, a fogai nagy része szuvas volt, így érzéstelenítés után megindult a fúrás-faragás, de ő nem érzett semmit. A fogász is nagyon kedves volt és az egyébként is rettegő fiamat teljesen lekötötte történeteivel. Egyik fogát már egyáltalán nem lehetett megmenteni, lényegében alig maradt belőle valami, így először kioperálták, majd fog implantátum helyeztek volna be. Tájékoztattak a költségekről és pozitívan meglepődtem. Tisztában voltam, milyen magasak a fog implantátum árak, így először el sem hittem, hogy ilyen jutányosan megúszom.

A fogak javítása eltartott egy ideig, és úgy beszéltük meg, hogy egy következő alkalommal folytatjuk. Pár nap múlva újra visszamentünk, ugyanolyan kedves fogadtatásban részesültünk, és mivel ennyire jól megértették egymást fiam és a fogorvosa, én addig otthagytam, minden bűntudat nélkül gyermekemet, és elmentem pár elintéznivalót kipipálni. Amikor befejeztem és visszaértem, hamarosan ők is végeztek. Kifizettem a szolgáltatást és elköszöntünk egymástól, azonban szinte biztos voltam benne, hogy ezentúl hű vendégeik leszünk. Ez akkor bizonyosodott be, amikor hetek, hónapok, majd egy év múlva is tökéletes állapotban voltak fiam fogai. Ugyan jó tudni, hogy ilyen jó fogorvosok léteznek, azonban fiam rossz példájából tanulni is lehet.